جهانگردی

محبوب ترین و لذیذترین غذاهای گرجستان

در منوی غذاهای گرجستان می توان انواع غذاهای گوشتی خوشمزه، خوراک لذیذ، سبزیجات خوش رنگ و اشتها برانگیز را مشاهده کرد. گرجستان کشوری است که در طول چند سال گذشته پیشرفت و توسعه قابل توجهی در حوزه گردشگری داشته و به یکی از انتخاب های قطعی گردشگران و توریست ها برای گذراندن تعطیلات تبدیل شده است.

همچنین به سبب نزدیکی به ایران بسیاری از گردشگران ایرانی نیز به سمت این کشور رنگارنگ و جذاب روانه می شوند و البته نا گفته نماند که در میان این پیشرفت ها و توسعه های چشمگیر رستوران ها و غذاهای متنوع و خوش طعم و رنگ گرجستان نیز بی تاثیر نبوده اند.

مجله مای تراولز در این مقاله تعدادی از معروفترین غذاهای گرجستان را معرفی می کند تا با تنوع و طعم غذاهای گرجی که یکی از فاکتورهای مهم گردشگری گرجستان  است بیشترآشنا شوید:

خینکالی (Khinkali)

خینکالی لقمه های خمیر است با محتوای گوشت

خینکالی لقمه های خمیر است که داخل آن گوشت، ادویه و سبزیجات معطر قرار می گیرد.این غذای ملی در مناطق مختلف گرجستان با مواد مختلفی پر می شود اما متداول ترین آن، مخلوطی از گوشت گاو و خوک است. در نواحی کوهستانی گرجستان، خینکالی را با گوشت بره می پزند. البته می توان خینکالی را از موادی مانند پنیر، قارچ و سیب زمینی له شده نیز پر کرد.

چَخُخبیلی (Chakhokhbili)

چَخُخبیلی (Chakhokhbili)

چَخُخبیلی ترکیبی از سوپ گوشت گاو، خورشت مرغ و سبزیجات تازه ای مانند ترخون است. نام این غذای سنتی از کلمه «خوخوبی» گرجی گرفته شده که به معنای قرقاول می باشد، زیرا در دستور طبخ اصلی این غذا از گوشت قرقاول و گوشت گاو استفاده می شده است. البته امروزه چَخُخبیلی را با گوشت اردک و یا مرغ می‌پزند و معمولا آن را با نان سرو می کنند.

بیشتر بدانید
رستوران‌های دبی چگونه فاصله اجتماعی را رعایت می کنند؟

چاناخی (Chanakhi)

چاناخی (Chanakhi)

چاناخی از غذاهای لذیذ و سنتی گرجی بوده که در ظروف سفالی سرو می شود. سفال به زبان گرجی، چاناخی نام دارد و  به همین دلیل این اسم بر روی غذا ماند. این غذای خوشمزه نوعی تاس کباب بره است که به همراه گوجه فرنگی، بادمجان، سیب زمینی، سبزیجات و سیر پخته می شود.

چاکاپولی (Chakapuli)

چاکاپولی (Chakapuli)

چاکاپولی برای دوست داران خورشت انتخاب مناسبی است و از خورشت های محبوب در میان گرجی ها به شمار می رود. این غذای لذیذ را با استفاده از گوشت بره و یا گوساله می پزند و سس گوجه سبز، پیاز، برگ ترخون، فلفل سبز، سیر و مخلوطی از سبزی های تازه مانند جعفری، نعنا، شوید و گشنیز به همراه نمک و ادویه هم طعم دلپذیری به آن می دهد.

چیکن تاباکا (Chicken Tabaka)

چیکن تاباکا (Chicken Tabaka)

چیکن تاباکا از غذاهای سنتی و بسیار محبوب گرجستان است که علاوه بر این کشور در روسیه و بسیاری از رستوران های اروپای شرق آن را خواهید دید. در این غذا تکه های مرغ به روش مخصوص سوخاری می شوند. به این صورت که ابتدا مرغ را در ظروف قدیمی گرجستانی به نام تابه سرخ می کنند.برای آن که مرغ ها کاملا سرخ شوند، آن ها را در کف تابه پهن کرده و بعد با استفاده از وزنه ای تکه های مرغ را فشرده می کنند. در نهایت این غذا را با سیر و یا سس های مخصوص گرجی طعم دار می کنند.

خاچاپوری (Khachapuri)خاچاپوری (Khachapuri)

خاچاپوری یک نان سنتی گرجی به شکل ظرف است که با پنیر، تخم مرغ و ترشی پر می شود. مردم گرجستان خاچاپوری را بر پیتزا ترجیح می دهند. این غذای محبوب به عنوان یک غذای اصلی در گرجستانشناخته می‌شود.چندین نوع، خاچاپوری در گرجستانوجود دارد:

  • خاچاپوری دایره (Imeretian) که رایج ترین نوع آن است.
  • خاچاپوری شکل قایق باز (Adjarian)
  • خاچاپوری شبیه به املت (Mingrelian)
  • خاچاپوری لایه ی (Achm) شبیه به یک لازانیا
  • خاچاپوری تخم مرغی (Guruli)
  • خاچاپوری برای کریسمس (Gurians) که به “خاچاپوری پای کریسمس”معروف است.
  • خاچاپوری سیب زمینی و پنیر (Ossuri)
بیشتر بدانید
غذاهای مشهد

متسوادی (Mtsvad)

متسوادی (Mtsvad)

متسوادی یا همان شیشلیک از غذاهای پر طرفدار و محبوب گرجستان است.گرجی ها در درست کردن شیشلیک  تبحر خاصی دارند و در دنیا معروف هستند. متسوادی سیخی از تکه های کبابی گوشت بره، گوساله و یا خوک می باشد که آن ها را در ظرفی با پیاز خرد شده و رب انار انداخته و هم می زنند. داغی کباب ها باعث پخته و نرم شدن پیازها می شود و رب انار هم با آب گوشت مخلوط شده و ترکیب خوشمزه و لذیذی را بوجود می آورد.

چاشوشولی (Chashushuli)

چاشوشولی (Chashushuli)

چاشوشولی یکی از غذاهای سنتی گرجستان است. نوعی خورشت گوشت گوساله که شامل گوجه‌ فرنگی، پیاز، فلفل قرمز و چند نوع ادویه ی مختلف است.

چیخیرتما (Chikhirtma)

چیخیرتما (Chikhirtma)

چیخیرتما سوپی غلیظ است که با گوشت بره تهیه می شود. البته عموما مردم گرجستانتمایل زیادی به استفاده از گوشت مرغ به ‌جای گوشت گوسفند در تهیه‌ی این غذای لذیذ و پرمصرف دارند. آن‌ها برای غلظت بیشتر این سوپ، آرد و تخم‌مرغ به آن اضافه می کنند. نعناع، زعفران، گشنیز، جعفری و ریحان از ادویه های  تشکیل دهنده ی این غذا می باشد.

بادریجانی (Badrijani)
بادریجانی (Badrijani)

بادریجانی که به نیگوزیانی بادریجانی (Nigvziani Badrijani) هم معروف است، یکی دیگر از غذاهای گرجستان بوده و با بادمجان‌هایی که درون آنها از پودر گردوی ادویه‌دار پر شده، آماده می‌شود. در ضمن روی این غذا، دانه‌های انار ریخته می‌شود.

پخالی (Pkhali)

پخالی (Pkhali) غذایی با سبزیجات خرد شده
نوعی غذای سنتی گرجی است که با استفاده از سبزیجات خرد شده، درست می‌شود. از مواد مورداستفاده در این غذا می‌توان به کلم، بادمجان، اسفناج، لوبیا، چغندر و مخلوطی از گردو، سرکه، پیاز و سبزی‌های معطر اشاره کرد.

بیشتر بدانید
معروف ترین پارک های آبی دبی
لوازم سفر مای تراولز
برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به کمک نیاز دارید؟
شروع گفتگو
سلام! برای چت در WhatsApp روی یکی از اعضای زیر کلیک کنید
معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ می دهیم
بستن
بستن