ایرانگردی

خوشمزه ترین غذاهای سنندج که نباید از دست داد

غذاهای سنندج درست مانند جاذبه های گردشگری و دیدنی های این شهر از تنوع بسیار بالایی برخوردار است. در این شهر با هر نوع سلیقه و خواسته و ذائقه که باشید می توانید غذاهای بسیار خوشمزه و با کیفیتی را انتخاب و نوش جان نمایید. ما در مجله گردشگری مای تراول کوله بار سفر را به استان کردستان برداشته و غذاهای محلی و سنتی سنندج را مرور می کنیم.

غذاهای سنندج ؛ آش ها

آش یکی از اصلی ترین غذاها در میان اقوام مختلف ایران می باشد که با قدم گذاشتن در هر شهر می توان انواع مختلف با طعم های متفاوت از این غذای عالی و مقوی را مشاهده کرد. آش یکی از گروه های اصلی در میان غذاهای سنندج می باشد که از معروف ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

آش دانه کولانه

آش دانه کولانه که از قدیمی ترین غذاهای سنتی سنندج به شمار می رود، به دلایل و بهانه های مختلفی در این شهر و سایر شهرهای استان کردستان طبخ میشود. به عنوان مثال بعد از رویش اولین دندان کودکان این غذا تهیه شده و در دورهمی ها سرو می گردد. البته لازم است بدانید که استفاده از قلم گوسفندی و گندم و نخود در این آش باعث میشود تا ارزش غذایی بسیار بالایی داشته و منبعی کامل از فسفر، ویتامین A,B,C,D و سدیم و کلسیم باشد و به شدت برای جوان سازی پوست و تقویت مو و بالا بردن سیستم ایمنی بدن موثر است.

آش دانه کولانه سنندج

آش سه نگه سیر

از دیگر غذاهای محلی سنندج که بسیار مقوی بوده و ارزش غذایی بالایی دارد می توان به آش سه نگه سیر اشاره کرد. این غذا که ترکیبی از کوشت مرغ یا بوقلمون، برنج، کشک، عدس و نمک و ادویه جات می باشد، قوام و غلظت بسیار خوبی داشته و در عین سبک بودن، بسیار خوشمزه و مقوی بوده و تمام گروه های سنی آن را دوست خواهند داشت. به طور خلاصه می توان گفت برای تهیه این آش مرغ یا بوقلمون را با پیاز و ادویه جات پخته شده و سپس برنج و عدس به آن اضافه شده و بعد از اینکه با هم کاملا پخته شدند، کشک اضافه میشود. پیشنهاد می کنیم در سفر به کردستان این غذای عالی و بی نظیر را از دست ندهید.

بیشتر بدانید
با لذیذترین غذاهای دبی آشنا شوید

 

آش سه نگه سیر

آش عدس بلغور

در هر فصل و روز و ماه از سال که به سنندج سفر می کنید، برای اینکه بتوانید غذایی سبک و البته مقوی میل کنید، آش عدس بلغور یکی از بهترین گزینه ها خواهد بود. این غذا که ترکیبی از عدس، بلغور گندم، سیب زمینی و نعناو نمک و فلفل می باشد، بخاطر نوع مواد موجود در آن بسیار خوشمزه و لعابدار است و می تواند در روزهای سرد زمستان بدن را کاملا ایمن کند. بعد از آماده شدن آش عدس بلغور می توان از آب لیموی تازه برای طعم دادن به آن استفاده کرد که طعم غذا را فوق العاده می کند.

آش عدس بلغور

آش گزنه

گزنه نام گیاهی خودرو می باشد که در مناطق و شهرهای مختلف کشورمان می توان آن را مشاهده کرد. برخلاف بسیاری از شهرها که از گزنه به عنوان داروی گیاهی استفاده میشود، در شهرهایی مانند سنندج و استان مازندران از آن آش گزنه تهیه می کنند که بسیار مقوی می باشد. کنترل چربی خون با گزنه از اصلی ترین خواص آن است که در گروه های سنی میان سالی می تواند سلامت بدن را تضمین کند. برای تهیه آش گزنه کافیست گندم و جو را با دوغ بجوشانید و بعد از اینکه کاملا جوشید و غذا قوام خوبی پیدا کرد، در نهایت گزینه و سایر سبزیجات معطر مانند پونه و کاکوتی را به آن اضافه کنید.

آش گزنه سنندج

غذاهای سنندج ؛ خورش ها

خورش ریواس

اگر عاشق طعم و غذاهای ترش هستید، پیشنهاد می کنیم در میان غذاهای سنتی سنندج، خورش ریواس را از دست ندهید. ریواس نام گیاهی خودرو می باشد که در مناطق کوهستانی می توان آنها را مشاهده کرد و طعم ترش و بسیار خوشمزه ای دارد. مردم سنندج از این گیاه عالی برای تهیه نوعی خورش استفاده می کنند که به خورشت ریواس شهرت دارد. گوشت، پیاز و ریواس و سبزیجات معطر اصلی ترین ترکیبات این غذا و خورش عالی و مقوی می باشد که در نهایت طعم ترش آن باعث میشود تا تجربه ای کاملا متفاوت را احساس کنید.

بیشتر بدانید
جنگل‌ های حرای روستای طبل در جزیره قشم

خورش ریواس سنندج

خورش تره کردی

خورشت تره کردی در واقع همان قورمه سبزی می باشد که در سایر شهرهای ایران می توان آن را امتحان کرد، با این تفاوت که در آن از تره تازه استفاده میشود. با توجه به سلیقه و ذائقه می توان در تهیه این غذا از گوشت مرغ، گوسفند و یا بوقلمون استفاده کرد که با لیمو عمانی و لوبیا و تره های خرد شده در نهایت غذایی عالی آماده میکند. تره کردی یکی از اصلی ترین غذاهایی می باشد که در مهمانی و دورهمی های مردم استان کردستان طبخ و سرو می گردد.

خورش تره کردی سنندج

خورش گیلاخه

از دیگر غذاهای محلی سنندج که از گذشته تا امروز طرفداران ویژه ای دارد، خورش گیلاخه می باشد. گیلاخه نوعی گیاه و سبزی کوهی و خورو می باشد که در منطقه کردستان می توان آن را تهیه کرد و به عنوان سبزی در غذا استفاده نمود. خورش گیلاخه مانند تره کردی شباهت بسیار زیادی با قورمه سبزی دارد و تمام ترکیبات آن اعم از گوشت قرمز، لیمو عمانی و لوبیا قرمز شبیه به این غذا بوده و تنها تفاوت آن در استفاده از گیلاخه می باشد.

خورش گیلاخه سنندج

سایر غذاهای سنندج

کوفته شوروا

کوفته یکی از بهترین غذاهای ایرانی می باشد که در شهرهای مختلف می توان آن را نوش جان کرد. اما طعم و عطر این غذا در هر شهر کاملا متفاوت است به طوریکه یکی از بهترین نمونه های آن را می توان در میان غذاهای محلی سنندج جستجو کرد. کوفته شوروا از اصلی ترین و بهترین غذاهای کردستان می باشد که برای تهیه آن ابتدا گوشت با استخوان و پیاز داغ و آب کاملا میجوشد. سپس برنج پخته، گوشت چرخ شده، پیاز داغ و نمک و فلفل با هم مخلوط و کاملا ورز داده میشود. در نهایت گلوله های کوچکی از این خمیر آماده و در آب گوشت قرار داده میشود تا با هم بپزند و غذا لعاب خوبی پیدا کند.

بیشتر بدانید
هیجان انگیزترین تفریح در تهران

کوفته شوروا سنندج

شلکینه

شلکینه نوعی نان بسیار مقوی می باشد که در تعطیلات نوروز و روزهای خوش آب و هوای بهار مردم کردستان آن را تهیه و در دورهمی ها سرو می کنند. در تهیه این نان از آرد، تخم مرغ، شیر و نمک و کمی بکینگ پودر استفاده شده و در نهایت خمیر را به ورقه های نازک تبدیل کرده و روی ساج آن را می پزند.

شلکینه سنندج

از دیگر غذاهای سنتی سنندج می توان به هتیمچه، ساوار، کباب کردی، شش کباب، قایرمه و نان برساق اشاره کرد که هر یک دارای طعم و عطر منحصر به فردی هستند و می توانند بهترین وعده های غذایی را در سفر به سنندج برایتان فراهم کنند.

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
به کمک نیاز دارید؟
شروع گفتگو
سلام! برای چت در WhatsApp روی یکی از اعضای زیر کلیک کنید
معمولا در عرض چند دقیقه پاسخ می دهیم
بستن
بستن